2016. október 16., vasárnap

Gesztenyés inspiráció

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, mi imádjuk a gesztenyét. Legfőképpen megenni, de ez egy olyan klassz dolog, ami sok minden másra is jó. Összegyűjtöttem néhány ötletet és a végén azt is elmesélem mi mit csinálunk, amikor már tropára ment a kezem a gesztenyepucolástól.

 Nem akar sétálni a gyermek?
Keress egy gesztenyét, dobd el mindig menetirányba,
tuti hogy rohanni fog érte és nem kell cipelned.
Ha a temetőben jártok és van vadgesztenye fa,
kirakhattok egy szívet a sírra gesztenyéből.
Lehet belőle játékot készíteni

Őszi dekorációt





Fejlesztő játék:
Amíg a gyermek keresi, összegyűjti…megszámolhatja…
Szerepjátékhoz is jó:
a játékbaba megeheti, játszhat vele, a kisautó szállíthatja,
főzőcskézhet vele, összeseperheti..
Lehet gyakorolni a formákat:
Gesztenyéből lehet kirakni mindenféle egyszerű formát
pl. kör, szív, négyzet, virág, hullám, kisház…
Bújócska játék:eldugod a gesztenyét és a gyereknek meg kell találnia, nagyobbaknál többet is és így a számolást is gyakorolja…
A legkisebbeknek beletehetjük egy átlátszó dobozba…

ÉS legvégül természtesen MEGEHETJÜK (persze csak a szelídet) Régebben próbálkoztam gesztenyés receptekkel, de számomra a gesztenye önmagában annyira finom, hogy már nem akarom semmivel sem elrontani. Szoktam főzni, sütni…ezeket kombinálva is…változó sikerrel. Mindenesetre ha már elegem van a pucolásból, akkor megfőzzük, apa kettévágja és fokhagymapréssel kinyomja a belét. Igaz, így egyből gesztenyepürévé válik és ez valamennyit levon az élvezeti értékéből, de sokkal gyorsabb és még így is nagyon finom. (évközben meg ott van a gesztenyés bébiétel a babáknak, a gyerekeimnek az volt a kevencük a sütőtökpüré mellett)
Ha minden összejön hétvégén megyünk gesztenyét gyűjtögetni…már nagyon várom. Remélem sikerült beindítanom a fantáziátokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése