Gyakorló anyukaként gyakran szembesülök azzal, hogy ezt sem kérek, az sem kérek enni.
Ilyenkor van szükség egy kis kreativitásra,
hogy az egyrészt egészséges alapanyagokat hozzácsempészve hogyan is
tudnék tartalmas ételt pocakokba tuszkolni.
Maci
Hozzávalók:
a húsos krémhez: 10 dkg főtt sonka, 10 dkg párizsi, 10 dkg főtt
tarja, 4 db főtt tojás, 10 dkg Rama margarin, reszelt sajt, só, mustár,
bors; a szendvicsekhez: szeletelt toast kenyér, 1 csokor retek, 1 kis
üveg fekete olivabogyó, 1 kaliforniai paprika
salátalevelek
A húsos krémhez a sonkát, a párizsit, a tarját és a főtt tojásokat
ledaráljuk. A margarint kihabosítjuk, összekeverjük a ledarált masszával
és a reszelt sajttal. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A
kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, majd megkenjük a húskrémmel. A
medve szemét retekszeletekből, pupilláját és orrát félbevágott
olivabogyóból rakjuk ki. Szája vékony csíkra vágott piros kaliforniai
paprika. A hajához a friss salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és
óvatosan belenyomkodjuk a krémbe.
Cica
Hozzávalók:
a tojásos krémhez: 4 db főtt tojás, 10 dkg Rama margarin, 1 dl
tejföl, 1-2 szál aprított újhagyma, mustár, só, fehér bors; a
szendvicsekhez: szeletelt toast kenyér, 1 db főtt répa, konzerv mini
csöves kukorica, kígyóuborka, 2-3 mini paradicsom, néhány szál ropi,
salátalevelek
A főtt tojások sárgáját összetörjük, a fehérjét apró kockákra vágjuk.
A margarint kihabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, az áttört sárgáját, a
felkockázott fehéjét és az apróra vágott újhagymát, jól összekeverjük,
mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, és megkenjük tojásos
margarinkrémmel. Szeletelt főtt répát teszünk a szemének, pupillának
pedig egy-egy szelet mini kukoricát. A macska orra egy félbevágott mini
paradicsom, szája pedig fél kígyóuborka szelet. A haját szintén
salátalevélből készíthetjük el, salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk,
és belenyomkodjuk a tojásos margarinkrémbe. A macska bajsza 2-2 szál
ropi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése