2016. október 29., szombat

Vidám szendvicsek gyermekeknek!

Gyakorló anyukaként gyakran szembesülök azzal, hogy ezt sem kérek, az sem kérek enni.
Ilyenkor van szükség egy kis kreativitásra, hogy az egyrészt egészséges alapanyagokat hozzácsempészve hogyan is tudnék tartalmas ételt  pocakokba tuszkolni.

Maci

Hozzávalók:
a húsos krémhez: 10 dkg főtt sonka, 10 dkg párizsi, 10 dkg főtt tarja, 4 db főtt tojás, 10 dkg Rama margarin, reszelt sajt, só, mustár, bors; a szendvicsekhez: szeletelt toast kenyér, 1 csokor retek, 1 kis üveg fekete olivabogyó, 1 kaliforniai paprika
salátalevelek

A húsos krémhez a sonkát, a párizsit, a tarját és a főtt tojásokat ledaráljuk. A margarint kihabosítjuk, összekeverjük a ledarált masszával és a reszelt sajttal. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, majd megkenjük a húskrémmel. A medve szemét retekszeletekből, pupilláját és orrát félbevágott olivabogyóból rakjuk ki. Szája vékony csíkra vágott piros kaliforniai paprika. A hajához a friss salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és óvatosan belenyomkodjuk a krémbe.  


Cica
Hozzávalók:
a tojásos krémhez: 4 db főtt tojás, 10 dkg Rama margarin, 1 dl tejföl, 1-2 szál aprított újhagyma, mustár, só, fehér bors; a szendvicsekhez: szeletelt toast kenyér, 1 db főtt répa, konzerv mini csöves kukorica, kígyóuborka, 2-3 mini paradicsom, néhány szál ropi, salátalevelek

A főtt tojások sárgáját összetörjük, a fehérjét apró kockákra vágjuk. A margarint kihabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, az áttört sárgáját, a felkockázott fehéjét és az apróra vágott újhagymát, jól összekeverjük, mustárral, sóval, borssal ízesítjük.

A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, és megkenjük tojásos margarinkrémmel. Szeletelt főtt répát teszünk a szemének, pupillának pedig egy-egy szelet mini kukoricát. A macska orra egy félbevágott mini paradicsom, szája pedig fél kígyóuborka szelet. A haját szintén salátalevélből készíthetjük el, salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és belenyomkodjuk a tojásos margarinkrémbe. A macska bajsza 2-2 szál ropi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése